Mr. M.J. (Mirte) van Lingen

+31 (0)72 515 55 44
+31 (0)72 515 54 93
vanLingen@rensenadvocaten.nl

Specialisaties

EchtscheidingMediationErfrecht en boedelverdeling
Huurrecht woonruimte
Echtscheidingen en familiekwestiesMediation in het algemeen

Laat ons contact met u opnemen.

Neem contact met me op

Biografie

Mirte van Lingen is in januari 2009 (cum laude) afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Kort daarna is zij beëdigd als advocaat. Al tijdens haar studie ontwikkelde Mirte een interesse voor het personen- en familierecht. Zo heeft zij tijdens haar studie onder meer gewerkt bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel en examentrainingen gegeven in het vak familierecht. 

Mirte is gedreven in haar werk en betrokken bij haar cliënten. Zij is van mening dat in het familierecht het meest kan worden bereikt indien er sprake is van overleg en respect voor wederzijdse belangen. U kunt dan ook goed bij Mirte terecht als u op zoek bent naar een overlegadvocaat voor één partij of een mediator voor twee partijen. Mirte gaat een procedure echter niet uit de weg als dat nodig is. In dat kader adviseert en procedeert zij met regelmaat over alimentatie, de verdeling van huwelijksgemeenschappen en de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden (verrekenbedingen) bij scheiding. Mirte staat daarin zowel ondernemers als particulieren in loondienst bij. Ook afstammingskwesties, gezags- en omgangskwesties en diverse andere aspecten van het familierecht, waaronder niet in de laatste plaats het erfrecht, hebben haar interesse.

In juli 2015 rondde Mirte de specialisatieopleiding familierecht van de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (VFAS) cum laude af. Momenteel volgt Mirte de opleiding tot advocaat-scheidingsbemiddelaar.

Naast haar werkzaamheden in het familie- en erfrecht, adviseert Mirte aan particulieren, ondernemers en woonstichtingen in het kader van het huurrecht, waaronder beëindiging van woonruimte, overlastzaken, huurprijsvermindering en andere aan huurrecht verwante zaken. 

Mirte heeft zich van 2011 tot en met 2013 enige jaren actief ingezet binnen de Vereniging De Jonge Balie Alkmaar, eerst als secretaris en daarna als voorzitter van het bestuur. Ook is Mirte als bestuurslid verbonden aan de Stichting Permanente Opleiding Alkmaar en is zij lid van Rotaract Club Alkmaar.

Nevenfuncties

  • Aspirant-lid Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (www.vfas.nl)
  • Bestuurslid Stichting Permanente Opleiding Alkmaar
  • Lid Rotaract Club Alkmaar

Deskundigheid en inlevingsvermogen; dat zijn voor mij de eigenschappen die aan de basis staan van een goed resultaat.