Mr. E.A.TH. (Esther) Den Haan-van Wijk

+31 (0)85 049 95 35
+31 (0)72 515 54 93
denHaan-vanWijk@rensenadvocaten.nl

Specialisaties

ContractenrechtOndernemingsrecht
ArbeidsrechtAmbtenarenrecht
Zakelijke conflictenArbeidsmediations

Laat ons contact met u opnemen.

Neem contact met me op

Biografie

Esther den Haan-van Wijk is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, het contractenrecht en het ondernemingsrecht. Zij is in staat op bestuursniveau mee te denken met vraagstukken die ondernemers bezighouden en hierin waar nodig te procederen. Haar aanpak is doortastend, snel en direct, met oog voor de strategische en persoonlijke belangen van alle betrokkenen.

In arbeidsrechtzaken staat Esther al ruim 13 jaar vooral werkgevers, maar ook werknemers bij. Zij is onder meer bedreven in onderwerpen als ontslag, reorganisaties, (flexibele) arbeidsovereenkomsten, zzp'ers, (handels)contracten, het wijzigen van arbeidsvoorwaarden, de positie van de statutair directeur, concurrentiebedingen, privacy, de Wet op de Ondernemingsraden, fraude op het werk, combinaties van dienstverbanden met aandeelhouderschap, franchiseovereenkomsten, etc. Ook werkt zij voor bestuursorganen en ambtenaren.

Sinds 2012 is Esther met veel plezier werkzaam voor Rensen advocaten. Zij behartigt de belangen van met name een aantal grote cliënten in de zorgsector, de ICT-sector en in de kunstwereld en beschikt over specialistische kennis van deze branches.

Naast advocaat is Esther ook werkzaam als mediator. Zij is MfN-geregistreerd. Ook hier is haar aanpak doortastend en resultaatgericht, rekening houdend met alle belangen, waaronder ook de persoonlijke. Als mediator put zij uit haar ervaring met complexe conflicten en onderhandelingsstrategieën. Maar kenmerkend zijn haar altijd aanwezige nieuwsgierigheid naar en respect voor de mensen achter het conflict.

Kortom, een stevig conflict in de zakelijke sfeer is bij Esther in goede handen. Zij is scherp in de strijd en pragmatisch in de oplossing, zonder de mens erachter uit het oog te verliezen.

Esther den Haan-van Wijk heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • arbeidsrecht
  • ondernemingsrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

Nevenfuncties

  • Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam e.o.

Een goede advocaat spreekt de taal van zijn cliƫnt, overziet alle belangen en durft door te pakken.